Chilisaus

ChilisausIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

Bereiding:

  1. Pel de ui en de knoflook en hak deze fijn. Maak de pepers schoon en hak deze fijn.
  2. Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui, de knoflook en de peperreepjes ca. 3 minuten.
  3. Voeg de chilipoeder, de koekkruiden, de gezeefde tomaten en de bruine suiker toe.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat het in ca. 10 minuten zachtjes inkoken.
  5. Laat de chilisaus in een schaal afkoelen en laat deze ca. 3 uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  6. Roer de saus nogmaals door en serveer hem op kamertemperatuur.

Tips:

  • Lekker bij geroosterde vis-, vlees-, en groentespiesen.
Bron: Allerhande
Bereidingstijd: ca. 20 minuten & 3 uur wachttijd
Voedingswaarde per persoon: 85 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close