Chilisaus
- Categorie: Barbecue, Koud, Sauzen, Vegetarisch
- Ingrediënten: basterdsuiker, chilipoeder, gezeefde tomaten, knoflook, koekkruiden, olie, rode peper, uien
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode pepers
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel chilipoeder
- 2 theelepels koekkruiden
- 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereiding:
- Pel de ui en de knoflook en hak deze fijn. Maak de pepers schoon en hak deze fijn.
- Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui, de knoflook en de peperreepjes ca. 3 minuten.
- Voeg de chilipoeder, de koekkruiden, de gezeefde tomaten en de bruine suiker toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het in ca. 10 minuten zachtjes inkoken.
- Laat de chilisaus in een schaal afkoelen en laat deze ca. 3 uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
- Roer de saus nogmaals door en serveer hem op kamertemperatuur.
Tips:
- Lekker bij geroosterde vis-, vlees-, en groentespiesen.
Bron: Allerhande
Bereidingstijd: ca. 20 minuten & 3 uur wachttijd
Voedingswaarde per persoon: 85 kcal
- Datum: 08.02.2009
- Tijd: 16:00 uur
