Champignons gevuld met blauwschimmelkaas

Gevulde champignonsIngrediënten voor 2 tot 4 personen:

  • 1 bakje grote champignons (250 gram)
  • 50 gram gorgonzola
  • 1 (witte) boterham
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 takje tijm
  • zout
  • peper
  • ½ eetlepel (olijf)olie om in te vetten
  • aluminiumfolie
  • keukenpapier

Bereiding:

  1. Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de steeltjes los van de hoedjes en hak de steeltjes fijn.
  2. Meng de steeltjes in een schaaltje door de gorgonzola. Verkruimel het brood erover en meng de olie erdoor. Voeg de tijm toe en breng het mengsel op smaak met peper.
  3. Bestrooi de champignonhoedjes met peper en zout en vul ze met het gorgonzolamengsel.
  4. Vet velletjes aluminiumfolie in en zet de champignons met de kop naar beneden op de folie. Pak de champignons in tot een pakketje en zet ze tot gebruik in de koelkast.
  5. Rooster de pakketjes ca. 10 minuten op een hete barbecue

Tip:

  • Dit recept kan als bijgerecht voor 4 personen en als vegetarisch hoofdgerecht voor twee personen worden gebruikt.
Bron: Allerhande
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 195 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close