Champignoncurry
- Categorie: Vegetarisch, Voorgerechten, Warm
- Ingrediënten: boter, broodjes, champignons, currypasta, kerrie, knoflook, kokosmelk, koriander, laurier, olijfolie, pasteibakjes, Spaanse peper, uien, zonnebloemolie
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 2 groene Spaanse pepers
- 1 eetlepel gehakte koriander (vers of diepvries)
- 1 eetlepel currypasta of ½ eetlepel kerriepoeder
- 1 ui
- 150 ml kokosmelk
- zout
- 25 gram boter of 1 eetlepel olijfolie of zonnebloemolie
- laurierblaadjes voor de garnering
- 4 minibolletjes of pasteibakjes
Bereiding:
- Veeg of borstel de champignons schoon en halveer ze eventueel. Maak de knoflook schoon. Halveer de pepers en verwijder de zaadjes.
- Pureer de pepers, koriander, currypasta, knoflook, gepelde ui, kokosmelk en zout naar smaak met een staafmixer of in een keukenmachine.
- Verhit de boter of olie in een pan, voeg de champignons toe en bak ze in 3 minuten goudbruin. Giet het
gekruide kokos mengsel erover en stoof dit samen met de champignons zonder deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar. - Serveer de champignoncurry in éénpersoonsbakjes en garneer met laurierblaadjes.
Tips:
- Serveersuggestie: De curry kan ook geserveerd worden in uitgeholde minibolletjes.
- Voeg een klein stukje geraspte gemberwortel toe.
- Meng blokjes rode en groene paprika door de curry.
Wijnadvies:
- U kunt hier kiezen voor een Elzasser pinot gris of gewurztraminer of voor een Kaapse Pinotage rosé.
Bron: Boodschappen 4 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 106 kcal
- Datum: 15.02.2009
- Tijd: 18:30 uur
