Carpaccio van Serranoham en tomaat

carpaccio_van_serranoham_en_tomaat

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 200 gram ongepelde pistachenootjes
  • 1½ theelepel basilicum
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 citroenen
  • 6 eetlepels olijfolie met basilicum
  • zout & versgemalen zwarte peper
  • 24 minitrostomaatjes
  • 300 gram serranoham (in dunne plakjes)
  • 50 gram Rucola-sla 

Bereiding:

  1. Pel de pistachenootjes en hak deze grof in stukken. Rooster ze vervolgens lichtbruin in een droge koekenpan. Laat ze op een bordje afkoelen.
  2. Borstel de citroenen goed schoon onder de warme kraan en rasp er 3 theelepels van de schil af. Pers de citroenen uit. Klop in een kom 3 eetlepels citroensap met de oregano, citroenrasp, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper tot een dressing.
  3. Was indien nodig de rucolasla en dep deze droog met keukenpapier.
  4. Was de tomaatjes, houdt zes tomaatjes apart en snijdt de rest in dunne plakjes. Spreidt de plakjes serranoham uit over zes borden. Verdeel de rucola hierover en leg er de plakjes tomaat op.
  5. Sprenkel het geheel met de dressing en strooi de gehakte pistachenootjes erover. Garneer met een trostomaatje.
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 4,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close