Bruine bonensoep

Bruine bonensoepIngrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram gehakt (half-om-half)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • snufje nootmuskaat
  • zout
  • 1 prei
  • 500 gram gekookte bruine bonen (uit pot of blik)
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • ¾ liter vleesbouillon (van tabletten)
  • 1 liter gezeefde tomaten (uit pak of blik)

Bereiding:

  1. Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei, het paneermeel, de peterselie, knoflook uit de knijper, nootmuskaat en zout naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar.
  2. Maak met vochtig gemaakte handen kleine balletjes van het gehakt.
  3. Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen. Spoel de prei ringen en bruine bonen af en laat uitlekken.
  4. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de preiringen gedurende een minuut of vijf. Schep de preiringen tijdens het bakken af en toe om.
  5. Roer de bloem door de preiringen en giet bij beetjes tegelijk en steeds roerend de bouillon in de pan. De bouillon is nu iets gebonden.
  6. Giet de gezeefde tomaten in de pan en breng aan de kook.
  7. Doe de balletjes gehakt in de pan en kook ze in ongeveer 8 minuten gaar.
  8. Roer de bruine bonen door de soep.
  9. Dien de soep op zodra de bonen warm zijn.

Tips:

  • Vervang de prei door circa 200 gram gesneden soepgroenten.
  • Vervang de bruine bonen door witte bonen of kidney beans.
  • Maak van deze bruine bonensoep een maaltijdsoep door er 150 gram macaroni aan toe te voegen. De juiste kooktijd van de macaroni staat op de verpakking. Eet bij deze maaltijdsoep een groene salade.

Wijnadvies:

  • Verwen deze soep met een Elzasser Riesling of een Italiaanse Pinot Grigio (9-11°C).
Bron: Boodschappen 1 – 2005
Bereidingstijd: circa 35 minuten
Voedingswaarde per persoon: 493 kcal
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 4,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close