Blacktiger-salade met groene asperges en peultjes

Blacktiger-salade met groene asperges en peultjesIngrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram groene asperges
  • zout
  • 200 gram peultjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram Blacktigers (garnalen), ontdooid
  • 75 gram veldsla of fijne bladsla
  • 2 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries) of gehakte lente-/bosui

voor de dressing:

  • 3 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel geraspte gemberwortel of ½ theelepel gemberpoeder
  • 2 eetlepel citroensap

Bereiding:

  1. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Halveer ze en kook ze 4 minuten in water met zout.
  2. Maak de peultjes schoon en kook ze 3 minuten bij de asperges. Giet de groentes af en spoel er koud water over.
  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koeken-pan. Dep de Blacktigers droog met keukenpapier.
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak de Blacktigers, asperges en de peultjes 3 minuten.
  5. Verdeel de veldsla over 4 borden. Schep de asperges, peultjes en garnalen op de sla.
  6. Meng de ingrediënten voor de dressing en schenk deze over de salade. Strooi de bieslook en pijnboompitten erover.

Tips:

  • De Blacktigers kunnen worden vervangen door repen zalmfilet of tonijnsteak.
  • In plaats van 2 eetlepels pijnboompitten is 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes ook lekker.

Wijnadvies:

  • Elzasser of Duits, begin goed met een pinot blanc of riesling.
Bron: Boodschappen 8 – 2007
Bereidingstijd: 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 229 kCal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close