Blacktiger-salade met groene asperges en peultjes
- Categorie: Koud, Salades, Vis, Voorgerechten, Warm
- Ingrediënten: asperges, bieslook, blacktigers, bladsla, bosuitjes, citroensap, garnalen, gember, olijfolie, peultjes, pijnboompitten, sojasaus, veldsla, zonnebloemolie
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gram groene asperges
- zout
- 200 gram peultjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram Blacktigers (garnalen), ontdooid
- 75 gram veldsla of fijne bladsla
- 2 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries) of gehakte lente-/bosui
voor de dressing:
- 3 eetlepel zonnebloemolie
- 2 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel geraspte gemberwortel of ½ theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepel citroensap
Bereiding:
- Snijd een stukje van de onderkant van de asperges. Halveer ze en kook ze 4 minuten in water met zout.
- Maak de peultjes schoon en kook ze 3 minuten bij de asperges. Giet de groentes af en spoel er koud water over.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koeken-pan. Dep de Blacktigers droog met keukenpapier.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de Blacktigers, asperges en de peultjes 3 minuten.
- Verdeel de veldsla over 4 borden. Schep de asperges, peultjes en garnalen op de sla.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en schenk deze over de salade. Strooi de bieslook en pijnboompitten erover.
Tips:
- De Blacktigers kunnen worden vervangen door repen zalmfilet of tonijnsteak.
- In plaats van 2 eetlepels pijnboompitten is 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes ook lekker.
Wijnadvies:
- Elzasser of Duits, begin goed met een pinot blanc of riesling.
Bron: Boodschappen 8 – 2007
Bereidingstijd: 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 229 kCal
- Datum: 13.02.2009
- Tijd: 12:46 uur
