Banketletter

BanketletterIngrediënten voor 8 personen:

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 600 gram amandelspijs
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels slagroom
  • bloem om te bestuiven
  • Materialen: bakpapier en deegroller

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Spreid de plakjes uit en laat ze in 10 minuten ontdooien.
  2. Maak in een kom de amandelspijs met een vork los en kneed daar 1 losgeklopt ei, de citroensap en de slagroom erdoor tot alles is opgenomen en het spijs lekker smeuïg is.
  3. Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem. Stapel de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze met de deegroller uit tot een dunne, lange lap van ca. 16 cm breed en 70 cm lang.
  4. Vorm van de amandelspijs een rol die iets korter is dan de deeglap. Leg de spijsrol in het midden van de deeglap.
  5. Vouw beide kanten van de deeglap rond de spijs en plak de naden dicht nadat deze met wat water vochtig zijn gemaakt. Plak ook de uiteinden dicht.
  6. Leg de deegrol met de naad naar beneden op de bakplaat en vorm er een letter van, bijvoorbeeld de S van Sint.
  7. Bestrijk de letter rondom met losgeklopt ei en bak deze in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
  8. Laat de banketletter iets afkoelen en serveer hem lauwwarm. Als de letter volledig is afgekoeld kan deze in een voorverwarmde oven op 175 °C opgewarmd worden.

Tips:

  • Een banketletter is natuurlijk op z’n lekkerst als je ‘m lauwwarm eet. Met 5 tot 10 minuten op een bakplaat in een voorverwarmde oven komt de smaak van een banketletter het best tot z’n recht.
Bron: AH-kookboek De Smaak van December
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
Voedingswaarde per persoon: 530 kCal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close