Bamischotel met garnalen

Bamischotel met garnalenIngrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram nestjes mie
  • 400 gram gesneden bamigroenten (1 bamipakket)
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram gekookte ham (dikke plakken of hamreepjes)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
  • 2 eetlepels ketjap asin (zout)
  • 2 eetlepels ketjap manis (zoet)
  • 200 gram gepelde garnalen

Bereiding:

  1. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking en laat in een vergiet goed uitlekken.
  2. Snijd sommige groenten uit het bamipakket zoals tomaat en ui iets kleiner. Pel de teentjes knoflook en snipper ze. Snijd de plakken ham in blokjes.
  3. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de hamblokjes en de knoflook 2 minuten.
  4. Schep de groenten erbij en roerbak 5 minuten. Voeg de twee soorten ketjap toe en bak al omscheppend nog 3 minuten.
  5. Schep de mie en de garnalen door het gerecht en warm alles goed door.

Tips:

  • In plaats van hamreepjes zijn gerookte kipreepjes ook heel lekker.

Wijnadvies:

  • Niet moeilijk doen, kies voor een Elzasser pinot blanc of een Touraine sauvignon.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: ca. 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 599 kcal
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 3,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close