Aspergetaartjes

AspergetaartjesIngrediënten voor 6 personen:

  • 6 eenpersoons taartvormpjes
  • 150 gram bloem
  • 90 gram boter
  • mespuntje zout
  • bakpapier en droge bonen

Voor de vulling:

  • 1 plak gekookte ham van ca. 75 gram
  • 6 groene of witte asperges
  • 200 gram mascarpone
  • 1 eierdooier
  • 50 geraspte oude Goudse kaas
  • zout en versgemalen peper
  • 3 eieren
  • 6 kerstomaatjes

Bereiding:

  1. Kneed de bloem, de in blokjes verdeelde koude boter en het zout tot een kruimelig mengsel. Voeg een klein scheutje koud water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Gebruik hiervoor evt. de foodprocessor.
  2. Maak een bal van het deeg en laat deze verpakt in plastic folie 30 minuten in de koelkast rusten.
  3. Snijd de gekookte ham in kleine blokjes. Schil de asperges (groene asperges hoeven alleen aan de onderkant te worden geschild) en verwijder het onderste houtachtige deel.
  4. Snijd de geschilde asperges in stukjes van ca. 3 cm. Blancheer ze circa 4 minuten in kokend water met wat zout en laat ze goed uitlekken.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap. Bekleed de ingevette vormpjes met het uitgerolde deeg.
  6. Leg velletjes bakpapier in de vormpjes en vul ze met de droge bonen. Zet de taartvormpjes 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Neem het bakpapier en de bonen uit de vormpjes en zet ze nog 5 minuten terug in de hete oven. Schakel vervolgens de oventemperatuur terug naar 180°C.
  8. Roer de mascarpone, de eidooier, de geraspte kaas, de blokjes ham en wat zout en peper in een kom door elkaar.
  9. Verdeel de aspergestukjes over de voorgebakken deegbakjes en schep er het mascarponemengsel over. Zet de taartjes nog 8 minuten in de oven.
  10. Kook intussen de eieren 6 minuten in kokend water, laat ze onder de koude kraan schrikken, pel ze en halveer ze.
  11. Leg naast ieder taartje een half ei dat bestrooid is met zout en peper. Garneer het geheel met een in tweeën gesneden kerstomaatje en evt. enkele overgebleven aspergetopjes. Serveer de taartjes warm.
Bron: Boodschappen 4 – 1999
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 191 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close