Appel-speculaassouffleetjes

Appel-speculaassouffleetjesIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 citroen
  • 500 gram friszure appels (bijv. goudrenet of coxs orange)
  • 2 eetlepels diksap appel
  • 1 eiwit
  • 2 eieren
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 40 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 1 eetlepel maïzena
  • 50 gram speculaas of bastognekoek, verbrokkeld
  • 4 ingevette soufflévormpjes (inhoud 300 ml)

Bereiding:

  1. Boen de citroen schoon en rasp van één helft van schil fijn. Pers de andere helft van citroen uit. Schil de appels snijd ze in stukjes.
  2. Laat in een pan met een dikke bodem de appel met diksap, 2 el water en citroenrasp in 10 min. zachtjes tot moes koken. Roer de citroensap erdoor laat de moes afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop in een vetvrije kom de eiwit met mespunt zout met de mixer tot pieken.
  4. Klop in een andere kom de eieren en de basterdsuiker met mixer tot een schuimige massa. Spatel het bakmeel en de maïzena er luchtig door.
  5. Schep de appelmoes, speculaas en het eiwitschuim luchtig door het meelmengsel. Verdeel het Soufflébeslag over vormpjes en strijk de bovenkant gald.
  6. Zet de vormpjes in het midden van de oven en bak de souffleetjes 25-30 min. tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Tussentijds ovendeur niet openen, om inzakken te voorkomen.

Tips:

  • Souffleetjes direct uit oven serveren, bijvoorbeeld met koude vanillevla of bolletjes vanilleroomijs.

Wijnadvies:

  • Friszoete tot halfzoete witte wijnen
Bron: AllerHande 01 – 2005
Bereidingstijd: 30 minuten & 30 minuten oventijd
Voedingswaarde per persoon: 255 kCal
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 4,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close