Appel-abrikozen meringue

Appel-abrikozen meringueIngrediënten voor 4-6 personen:

  • 4 eiwitten
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel witte basterdsuiker
  • 500 gram appelmoes (uit pot)

Bereiding:

  1. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf.
  2. Kook de abrikozen ongeveer 5 minuten in water. Laat ze vervolgens in het hete water wellen en afkoelen. Laat de abrikozen uitlekken. Pureer ze met behulp van een elektrische keukenmachine.
  3. Roer de basterdsuiker door de abrikozenpuree. Roer de abrikozenpuree en appelmoes door elkaar. Schep dit mengsel in een vuurvaste schaal. Spatel de stijfgeklopte eiwitten over het appelmoesmengsel.
  4. Plaats de schaal even onder de ovengrill (niet te dicht eronder!). Zodra het eiwit aan de bovenkant bros is geworden en lichtbruine plekjes vertoont, is de meringue klaar. Dien meteen op.

Tips:

  • Vervang de stijfgeklopte eiwitten door verkruimelde kant-en-klaar gekochte meringues. Bestrooi het appelmoesmengsel, dat niet meer onder de ovengrill hoeft te worden gezet, met deze kruimels. De knapperige kruimels kunnen ook vlak voor het opdienen door het appelmoesabrikozenmengsel worden geroerd.
Bron: Boodschappen 11 – 2004
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close