Ananas-garnalensoep

Ananas-garnalensoepIngrediënten voor 4 personen:

  • 2 rode uitjes
  • 3 schijven ananas, bij voorkeur verse ananas
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram tofu (tahoe)
  • 2 eetlepels arachideolie
  • ½ theelepel geraspte gemberwortel of een mespunt gemberpoeder
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander of peterselie
  • 12 grote, gepelde, gekookte garnalen
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook

Bereiding:

  1. Snipper de gepelde uitjes zo fijn mogelijk. Snijd de schijven ananas in kleine stukjes. Haal het velletje van de knoflooktenen. Snijd de tofu in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gesnipperde ui op een vrij lage hittebron in ongeveer 10 minuten zacht en glazig.
  3. Pers na 7 minuten de knoflook met behulp van een knoflookknijper boven de ui uit. Voeg de gember toe. Roer ui, knoflook en gember door elkaar.
  4. Voeg de bouillon toe en breng deze aan de kook. Roer de blokjes tofu, stukjes ananas, vissaus en ten
    slotte de koriander en garnalen door de hete soep. Laat de soep niet meer koken.
  5. Schep de soep in kommen en zorg dat er in elke kom 3 grote garnalen terecht komen. Strooi er bieslook overheen.

Tips:

  • Vervang de garnalen door stukjes (wit)visfilet. Voeg de vis aan de hete soep toe en pocheer de vis in ca. 5 minuten gaar

Wijnadvies:

  • Hier kunt u een chardonnay uit Australië schenken.
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 234 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close