Amandelgaletten met zomerfruit

Amandelgaletten met zomerfruitIngrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram frambozen
  • 200 gram bosbessen
  • 2 dl slagroom
  • 50 gram suiker
  • 100 gram mascarpone
  • poedersuiker

Voor amandelgaletten:

  • 100 gram eiwit (van ca. 4 eieren)
  • 100 gram geschaafde amandelen
  • 100 gram suiker
  • 20 gram bloem
  • 25 gram gesmolten boter
  • klontje boter om de bakplaat in te vetten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Maak de vruchten schoon.
  2. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf en spatel de mascarpone erdoor.Zet dit koel weg.
  3. Klop voor de amandelgaletten het eiwit los met een vork.
  4. Meng de amandelen, de suiker en de bloem door elkaar en roer dit mengsel door met eiwit.
  5. Voeg de gesmolten boter als laatste toe. Vet de bakplaat licht in met boter.
  6. Druk met een vork het amandelmengsel in 12 rondjes van 10 cm doorsnee zo dun mogelijk op de bakplaat. Houd voldoende afstand van ze lopen nog iets uit tijdens het bakken.
  7. Zet de bakplaat in het midden van de oven. Blijf erbij staan en neem de bakplaat uit de oven als de koeken goudbruin zijn.
  8. Steek met een paletmes de koeken van de plaat en leg ze plat op een plank om af te koelen. In het begin zijn ze nog erg slap maar ze worden snel krokant.
  9. Schep aan de rand van het bord een lepel mascarponeroom.
  10. Zet er een amandelgalet tegenaan en zet deze vast met weer een lepel room.
  11. Herhaal dit totdat er 3 amandelkoekjes rechtop staan.
  12. Leg het fruit eromheen en bestrooi het dessert rijkelijk met poedersuiker.

Tips:

  • Strooi een beetje versgemalen peper over de aardbeien; de smaak wordt daardoor versterkt.
  • De eidooiers die overblijven, kunnen de volgende dag voor een omelet worden gebruikt.

Wijnadvies:

  • Kies voor een fijne zoete wijn, zoals Monbazillac uit het zuidwesten van Frankrijk. Of zo’n lekker sappige Muscat de Rivesaltes of Muscat de Beaumes-de-Venise (9-11ºC).
Bron: Boodschappen 7 – 2004
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 4,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close