Aardappeltortilla met peterselie en gekarameliseerde ui
- Categorie: Bijgerechten, Hapjes, Koud, Lunch, Picknick, Vegetarisch, Warm
- Ingrediënten: aardappels, eieren, olie, peterselie, uien
Ingrediënten voor 8 personen:
- 4 grote uien, in ringen
- 500 gram aardappels, in blokjes
- 8 eieren
- 5 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
- 6 eetlepels olie
Bereiding:
- Verwarm 3 eetlepels olie in een pan met dikke bodem en stoof op laag vuur de uien in 15-20 minuten zacht en lichtbruin. Kook de aardappels 7-8 minuten en laat ze uitdampen in een vergiet.
- Klop de eieren los en voeg zout, peper en de peterselie toe, en roer de aardappelblokjes erdoor. Laat dit mengsel nog een kwartier staan.
- Verwarm de rest van de olie in een grote koekenpan. Schep de helft van het aardappel-eimengsel in de pan, verdeel er in een egale laag de gekaramelliseerde uienringen over en schep de rest van het aardappel-ei mengsel erop.
- Leg een deksel op de pan en laat de tortilla op laag vuur langzaam stollen; dit duurt 15 tot 20 minuten.
Tips:
- Maak de tortilla een dag van tevoren zodat je er koud punten van kunt snijden.
- Lekker met mosterd
Bron: Allerhande 4 – 2006
Bereidingstijd: 40 minuten
Voedingswaarde per persoon: 210kcal
- Datum: 13.02.2009
- Tijd: 13:56 uur
