Aardappel-kaassoep

Aardappel-kaassoepIngrediënten voor 4 personen:

  • 4 middelgrote aardappels (vastkokers)
  • 200 gram champignons
  • 2 knoflooktenen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 gram geraspte emmentaler
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding:

  1. Snijd de geschilde aardappels in dobbelstenen.
  2. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes.
  3. Pel de knoflooktenen.
  4. Kook de aardappelblokjes in de bouillon in ongeveer 10 minuten gaar.
  5. Roer de knoflook uit de knijper en de plakjes champignon door de soep en breng aan de kook.
  6. Voeg al roerend de geraspte kaas toe.
  7. Dien de soep op zodra de kaas gesmolten is.
  8. Schep de soep in diepe borden of kommen en strooi er peterselie op.

Tips:

  • Maak van deze soep een maaltijdsoep door er extra groenten aan toe te voegen. Bijvoorbeeld diepvriesdoperwtjes of in stukjes gesneden sperziebonen. Kook de groenten gaar in de bouillon.
  • Gebruik voor een 100% vegetarische variant een groente- of kruidenbouillon.

Wijnadvies:

  • Kaas, kippenbouillon en champignons, extra lekker met knoflook … geen twijfel, begin het maal goed met bijvoorbeeld een Elzasser pinot blanco.
Bron: Boodschappen 2 – 2005
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 295 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close