Zalmforelfilet en prei uit de oven

Zalmforelfilet en prei uit de ovenIngrediënten voor 4 personen:

  • 800 gram zalmforelfilets (of zalmfilets of witvisfilets)
  • zout
  • 1 eetlepel (Dijon)mosterd
  • 750 gram aardappels (afkokers)
  • 500 gram prei
  • 2 glazen droge witte wijn
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels fijngehakte dille of peterselie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Controleer of er graten in de visfilets zijn achtergebleven.
  3. Bestrooi de filets met een beetje zout en smeer ze dun met mosterd in.
  4. Snijd de geschilde aardappels in blokjes. Snijd de schoongemaakte prei in dunne ringen.
  5. Bedek de bodem van een langwerpige vuurvaste ovenschaal met de helft van de preiringen.
  6. Leg de visfilets erbovenop. Dek toe met de overgebleven prei.
  7. Giet de witte wijn in de schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  8. Kook de aardappels in ongeveer 15-20 minuten gaar.
  9. Plaats, terwijl de aardappels koken, de vis in de oven en laat in ongeveer 20 minuten gaar worden. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets.
  10. Giet het vocht uit de schaal in een kom. Gebruik een stamper om de afgegoten gare aardappels tot puree te stampen.
  11. Roer zoveel visvocht bij de puree dat er een smeuïge puree ontstaat. Breng de puree op smaak met zout en peper.
  12. Bestrooi de visschotel met dille of peterselie.

Tips:

  • Vervang de mosterd door circa 10 zoute ansjovisjes uit blik. Laat het met zout bestrooien van de visfilets achterwege.
  • Serveer met partjes limoen.

Wijnadvies:

  • Een slanke wijn in een slanke fles voor een slank gerecht: Elzasser riesling of pinot blanc.
Bron: Boodschappen 1 – 2006
Bereidingstijd: ca. 35 minuten
Voedingswaarde per persoon: 520 kcal
Print dit recept Print dit recept     Stuur dit recept door! Stuur dit recept door!

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter