Stoofpeertjes

StoofpeertjesIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo stoofpeertjes (bijvoorbeeld Gieser Wildeman)
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 dl rodebessensap
  • 100 gram suiker

Bereiding:

  1. Schil de peertjes, laat ze heel en laat de steeltjes zitten.
  2. Leg de peren in een pan, overgiet ze met het bessensap, bestrooi ze met de kaneel en de suiker en giet er zoveel water bij dat de peertjes net niet onder water staan.
  3. Breng op hoog vuur met het deksel op de pan aan de kook, draai het vuur laag en laat de peertjes een paar uur stoven (de juiste stooftijd is afhankelijk van de soort en de grootte van de peertjes).
  4. Controleer of ze gaar zijn en laat de peertjes in het vocht afkoelen.
  5. Schep ze uit de pan en kook het stoofvocht desgewenst in tot een kwart van het oorspronkelijke volume en schep het over de peertjes.

Tips:

  • Stoofpeertjes zijn lekker bij roodgebraden vlees, wild of gevogelte. Ze worden meestal op kamertemperatuur geserveerd.
  • Vervang het bessensap door rode wijn.
  • Vervang de kaneel door 2 kaneelstokjes, een vanillestokje en een zakje vanillesuiker (dan maar 75 gr suiker toevoegen).
  • Vervang de kaneel geheel of gedeeltelijk door gemberpoeder voor een pittiger smaak.
  • Grote stoofperen worden geschild en gehalveerd of in kwarten gesneden, verwijder dan de klokhuizen.
  • De peertjes kunnen ook als toetje worden geserveerd, met een bolletje ijs, een toefje slagroom en wat geroosterde geschaafde amandelen wordt het een feestelijk dessert.
Bron: boodschappen nummer 9 – 1997
Bereidingstijd: circa 3½ uur
Print dit recept Print dit recept    

1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (1 stem(men) | gemiddeld: 4,00 punten)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close