Salade van gestoofde sjalotjes, rauwe ham en geitenkaas

Salade van gestoofde sjalotjes, rauwe ham en geitenkaasIngrediënten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 plakken rauwe ham
  • 12 sjalotjes
  • 1 eetlepel gehakte tijm (vers of uit de diepvries) of 1 theelepel gedoogde tijm
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 dl rode wijn
  • 8 cherry/kerstomaatjes
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • 4 dunne plakjes zachte geitenkaas
  • 1 klein kropje (rode) sla (radicchio)

Bereiding:

  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakken rauwe ham licht krokant. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Pel de sjalotjes, halveer ze of snijd ze in vieren. Voeg ze met de tijm, bruine basterdsuiker, balsamicoazijn en wijn bij het bakvet en laat ze 10 minuten zachtjes koken.
  3. Halveer de tomaatjes. Rooster het volkorenbrood lichtbruin.
  4. Leg op vier borden een sneetje brood met daarop een blad rode sla met erin een plakje geitenkaas met de gestoofde sjalotjes en versgemalen peper.
  5. Garneer met de plak rauwe ham en sprenkel de rest van de olijfolie over de salade.

Tips:

  • De rauwe ham kan worden vervangen door bacon.
  • Breid de salade naar wens uit met druiven, plakjes peer en geroosterde hazelnoten.

Wijnadvies:

  • Neem een verfrissende witte wijn: Soave, Bordeaux Blanc, Bergerac Blanc of een droge Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika (9-11°C).
Bron: Boodschappen 1 – 2005
Bereidingstijd:  circa 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 280 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close