Reuzenchampignons op toast met kerstomaatjes

Reuzenchampignons op toast met kerstomaatjesIngrediënten voor 6 personen:

  • 6 reuzenchampignons
  • 6 sneetjes casinobrood
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 doosje kerstomaatjes
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 2 eetlepels aceto balsamico
  • 1 theelepel suiker
  • zout en versgemalen peper
  • desgewenst eikenbladsla om te garneren

Bereiding:

  1. Verwarm de ovengrill voor. Borstel de champignons schoon en verwijder de stelen.
  2. Steek uit het casinobrood 6 rondjes met een doorsnee van circa 10 cm, bedruppel of bestrijk ze met een eetlepel van de olie en laat ze onder de grill aan beide kanten licht kleuren.
  3. Verwijder de kroontjes van de gewassen tomaatjes.
  4. Zet twee koekenpannen op het vuur. Verdeel de resterende 4 eetlepels olie over de beide pannen.
  5. Leg in een pan de reuzenchampignons met de gladde kant naar boven en laat op middelhoog vuur circa 5 minuten bakken. Keer ze om en laat ze nog 2 minuten bakken.
  6. Doe intussen in de andere pan de kerstomaatjes en laat regelmatig omschuddend 5 minuten bakken.
  7. Voeg de peterselie en de knoflook toe en laat 1 minuut meebakken. Voeg de aceto balsamico, de suiker en wat zout en peper toe en laat nog 1 minuut bakken.
  8. Verdeel de geroosterde broodrondjes over de borden. Leg er de reuzenchampignons met de gladde kant naar beneden op en vul de hoeden met de kerstomaatjes.
  9. Garneer desgewenst met een blaadje eikenbladsla en serveer meteen.
Bron: Boodschappen 8 – 1999
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close