Preipannenkoekjes met kerrie

Preipannenkoekjes met kerrieIngrediënten voor 4 personen (4 grote of 8 kleine pannenkoeken):

  • 2 preien
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • ½ liter melk
  • zonnebloemolie
  • zout
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • 40 gram boter

Bereiding:

  1. Maak de preien schoon. Verwijder het buitenste blad en een stukje van de onderkant. Gebruik voor dit gerecht alleen het witte deel van de prei. Snijd dit in zo dun mogelijke ringen. Hak de ringen klein.
  2. Maak het pannenkoekenbeslag: doe de bloem in een kom, klop met een mixer eerst de eieren en dan bij beetjes tegelijk de melk erdoorheen. Roer er – als het beslag zonder klontjes is – 1 eetlepel zonnebloemolie, een snufje zout en de prei en kerriepoeder door.
  3. Verhit een klein klontje boter en een beetje olie in een koekenpan. Schep het beslag in de pan. Bak één grote of enkele kleine pannenkoeken tegelijk op een matige hittebron aan beide kanten lichtbruin en gaar.

Wijnadvies:

  • Lekker met een frisse pinot blanco
Bron: Boodschappen 3 – 2006
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Voedingswaarde per persoon: 513 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close