Kalkoensalade met mandarijn en spekjes

KalkoensaladeIngrediënten voor 12 personen:

  • 4 kalkoenschnitzels (samen ca. 600 gram)
  • 2 eetlepels bloem
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 eetlepels olie
  • 1 bosje bieslook
  • 1 blikje mandarijntjes
  • 3 theelepels kerrie
  • sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels gesnipperde gekonfijte gember (bakgember)
  • 1 kropje rode krulsla
  • 1 kropje groene krulsla
  • 200 gram magere spekreepjes

Bereiding:

  1. Snijd de kalkoenschnitzel schuin in reepjes en haal ze door de bloem waar wat zout en peper door is geschept.
  2. Knip de bieslook in ringetjes. Laat de mandarijntjes uitlekken in een zeef en vang het sap op.
  3. Roer de kerrie, het citroensap, de gember en 1 dl van het mandarijnensap door elkaar.
  4. Was de schoongemaakte sla en laat goed uitlekken.
  5. Verdeel de sla over een grote schaal of over eenpersoonsbordjes.
  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalkoenreepjes en het spek omscheppend rondom bruin en knapperig. Schep uit de pan en houd warm.
  7. Warm de mandarijntjes met de kerriedressing door het achtergebleven braadvet in de koekenpan.
  8. Schep de kalkoen met het spek over de sla. Verdeel de mandarijntjes met de dressing erover. Bestrooi met bieslook.

Wijnadvies:

  • Drink  hierbij een glaasje droge witte wijn of een glas champagne.
Bron: Boodschappen 10 – 1999
Bereidingstijd: circa 30 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close