Gemarineerde Lamsspies

Gemarineerde LamsspiesIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 courgette
  • zout
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels gehakte knoflook (potje)
  • 5 eetlepels (olijf)olie
  • 4 lamslapjes à la minute (ca. 180 gram)
  • 4 metalen of houten barbecuespiesen
  • keukenpapier

Bereiding:

  1. Was de courgette en schaaf er met de kaasschaaf acht dunne plakken af. Bestrooi de plakken met zout en laat deze ca. 10 minuten liggen.
  2. Boen intussen de sinaasappel goed schoon en rasp de schil er (boven een kom) dun af.
  3. Voeg de Chilipoeder, kaneelpoeder, gehakte knoflook en olie toe en roer het geheel tot een marinade.
  4. Halveer de lamsplapjes in de lengte en bestrijk ze met de marinade.
  5. Dep de plakken courgette droog met keukenpapier. Leg op elke plak een reep vlees en snijd de courgette op maat af.
  6. Rijg aan elke spies zigzag 2 repen vlees met courgette. Bestrijk de spiesen opnieuw met marinade.
  7. Laat de spiesen ca. 3 uur afgedekt in de koelkast intrekken.
  8. Rooster de spiesen op een hete barbecue in ca. 4 tot 6 minuten bruin van buiten en rosé van binnen. Draai ze regelmatig.

Tips:

  • Laat de spiesen voor bereiding op kamertemperatuur komen.
Bron: Allerhande
Bereidingstijd: ca. 25 minuten & 3 uur wachttijd
Voedingswaarde per persoon: ca. 250 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close