Gegratineerde asperges

Gegratineerde aspergesIngrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg groene asperges
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram magere spekreepjes
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 glas droge witte wijn
  • 4 eetlepels versgeraspte oude Goudse kaas

Bereiding:

  1. Schil de onderste helft van de asperges en verwijder het onderste houtachtige stukje. Snipper de ui en de knoflook.
  2. Kook de asperges in circa 10 minuten beetgaar in water met wat zout (de juiste kooktijd is afhankelijk van de dikte), giet af en laat uitlekken.
  3. Bak intussen de spekreepjes uit in de olie. Voeg, als het spek knapperig is, de ui toe en laat bakken tot de ui begint te kleuren. Laat de knoflook kort meebakken. Blus af met de wijn, bestrooi met wat peper en laat kort inkoken.
  4. Verwarm de ovengrill voor. Schep de asperges in een passende lage ovenschaal, schep er het spekmengsel over en bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Zet kort onder de grill tot de kaas begint te kleuren. Geef er als voorgerecht knapperig stokbrood bij.

Tips:

  • Dit gerecht kan ook als hoofdgerecht gebruikt worden. De bovengenoemde hoeveelheden zijn voor 2 personen.
  • Als hoofdgerecht zijn met boter opgeschudde gekookte nieuwe aardappelen een goede begeleider.
Bron: Boodschappen 4 – 1999
Bereidingstijd: circa 35 minuten
Voedingswaarde per persoon: 326 kcal (652 kcal bij gebruik als hoofdgerecht)
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close