Flensjes met garnalen

Flensjes met garnalenIngrediënten voor 4 personen:

  • 250 gram garnalen
  • 8 flensjes (kant-en-klaar of zelf gebakken)
  • 1 zakje witte saus
  • 1 mespunt kerrie
  • 1 pakje gemengde groene tuinkruiden (uit de diepvries)
  • 4 eetlepels versgeraspte lichtbelegen Goudse kaas

Bereiding:

  1. Laat de garnalen zonodig ontdooien. Wie de flensjes zelf bakt, kan dit tevoren doen en ze in gladfolie verpakt bewaren. (Bak desgewenst meer flensjes dan nodig en vries het restant in).
  2. Maak de witte saus volgens de aanwijzingen op het pakje. Breng de saus extra op smaak met de kerrie en de groene kruiden. Laat de saus iets afkoelen en roer er de garnalen door.
  3. Warm de flensjes zonodig op (dat gaat het makkelijkst op een pannetje heet water of in de magnetron).
  4. Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de flensjes naast elkaar op het werkvlak. Verdeel de garnalenvulling over het midden van de flensjes. Vouw de randen van de flensjes over de vulling zodat er vierkante pakketjes ontstaan.
  5. Leg de pakketjes naast elkaar in een beboterde ovenschaal. Bestrooi met de geraspte kaas en zet een paar minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas begint te smelten. Schakel desgewenst de ovengrill in voor een bruin korstje. Serveer warm.

Tips:

  • Garnalen mogen nooit te lang worden verwarmd, omdat ze dan taai en en rubberachtig worden. Voeg ze daarom altijd kort voor het serveren aan warme gerechten zoals soepen en sauzen toe, of laat ze kort bakken.

Wijnadvies:

  • Hier past een karaktervolle, lichte witte wijn. Dat kan een witte Californische zijn, of een Kaapse Droë Steen
    (Chenin Blanc) of Sauvignon Blancuit Zuid-Afrika (10-12°C).
Bron: Boodschappen 6 -1997
Bereidingstijd: circa 20 minuten, de tijd voor het bakken van de flensjes niet meegerekend.
Voedingswaarde per persoon: 266 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close