Bouillabaisse

BouillabaisseIngrediënten voor 4-6 personen:

  • 750 gram zeevis (bijvoorbeeld schelvis, tong, griet, rode poon)
  • 200 gram mosselen
  • 100 gram garnalen

Voor de bouillon:

  • 1 flinke ui
  • 1 prei
  • ½ winterwortel
  • laurierblaadjes
  • 8 peperkorrels
  • 2 schijfjes citroen
  • enkele takjes peterselie
  • 1½ dl witte wijn
  • zout

Voor de vulling:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 450 gram aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • blikje tomatenpuree
  • mespunt geplette korianderzaadjes

Bereiding:

  1. Giet ½ liter water in een flinke pan en breng het aan de kook.
  2. Maak de vis schoon en kook ze enkele minuten in het water. Schep de vis uit de pan en haal ze van de graten. Doe de graten met alle ingrediënten voor de bouillon terug in de pan met water en voeg nog 1 liter water toe. Breng alles aan de kook en laat de bouillon 20 minuten zachtjes trekken.
  3. Snijd intussen het visvlees in stukjes. Maak de ui en de teentjes knoflook schoon. Hak de ui en de knoflook grof.
  4. Schil de aardappelen, was en snijd ze in kleine blokjes. Zeef de bouillon. Leg de ui, de knoflook en de aardappelen in de braadpan.
  5. Besprenkel alles met de olie en giet er de tomatenpuree over. Strooi er tot slot de geplette korianderzaadjes op en giet er de bouillon over.
  6. Kook alles tot de aardappelen bijna gaar zijn en kook de laatste 5 minuten de goed geboende mosselen en garnalen mee. Doe er de stukjes vis bij en breng tot slot de soep op smaak met wat zout. Geef er sneetjes stokbrood bij.
Bron: Onbekend
Bereidingstijd: circa 45 minuten
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

1 reactie op “Bouillabaisse”


Ziet er heerlijk uit!

  • Datum: 22.03.2009
  • Tijd: 09:33 uur
  •  
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close