Appel-rozijnencompote met vanille-kaneelroom

Appel-rozijnencompote met vanille-kaneelroomIngrediënten voor 4 personen:

  • 4 goudrenetten
  • 2 eetlepels witte wijn of medium sherry
  • 100 gr blanke rozijnen
  • 2 dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 dl vanillevla
  • 2 plakken ontbijtkoek

Bereiding:

  1. Schil de appels en snijd ze in stukken. Breng ze met de wijn of sherry en de rozijnen aan de kook en roer ze in circa 15 minuten tot een grove compote.
  2. Verdeel deze compote over 4 coupes of kommetjes.
  3. Klop de slagroom met vanillesuiker en kaneel poeder stijf. Spatel de vanillevla erdoor.
  4. Snijd de ontbijtkoek in lange repen. Zet deze in de compote met in het midden een toef vanille-kaneelroom.

Tips:

  • De rozijnen kunnen worden vervangen door stukjes abrikoos.

Wijnadvies:

  • Geef hier een glaasje zoete sherry of moscatel bij.
Bron: Boodschappen 2 – 2005
Bereidingstijd: circa 25 minuten
Voedingswaarde per persoon: 418 kcal
Print dit recept Print dit recept    

Geef punten: 1 stip = slecht2 stippen = matig3 stippen = voldoende4 stippen = goed5 stippen = SUPER! (Er heeft nog niemand punten gegeven)
Loading ... Loading ...
 

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close